-20%

Lijander Pink

  • Šifra proizvoda: 16994
  • Latinski naziv: Nerium oleander
  • Dostupnost: Na stanju
  • 1,690 din
  • 1,352 din
  • Cena je izražena sa PDV-om.
Karakteristike
Opis Ako gajite lijandere, možete da odstranite sve izbojke iz zemlje, a ostavite da rastu samo dva glavna stabla. Na ovaj način lijander može postati lepo drvo. Ovo nije komplikano i svaki baštovan može uspešno da orezuje i gaji lijandere
Opseg visine (cm)250- 300cm
StaništeSunce, polusenka
Bojapink
Mirisnane
Vreme cvetanjamaj-okt
Rezani cvetne
Prezimljava (°C)ne
Zimzelenada
Br. komada u pakovanju1 sadnica
Visina u trenutku isporuke (cm)40- 60cm
Pakovanjesaksija
Veličina saksije u trenutku isporuke (cm)22 cm

Lijander Pink

Lijander (nerium oleander) je žbun ili drvo visine 2-3 metra. U našim uslovima uglavnom se gaji kao biljka za velike baštenske saksije u kojima izgleda kao žbun ili malo stablo. Veoma je zahvalan za gajenje, ali u našim sulovima ne može da prezimi. Raste na temperaturama iznad 10 stepeni Celzijusa,a najniža temperatura je oko minus 5 stepeni. Ako ga gajite u saksijama, morate saksije uneti kada temperature padnu ispod 10 stepeni. Inače, nije zahtevna vrsta za gajenje i svakom baštovanu će uspeti.

Lijander nije preterano izbirljiv što se vrste supstrata tiče, ali će dodatak treseta svakako biti od koristi za brzo ukorenjivanje. 

 Zalivanje bi bilo dobro da obavljate odstajalom vodom, mada lijanderima preterano ne škodi ni vodovodna voda. Prilikom zalivanja smenjujte periode vlage i suše, jer u tim uslovima najbolje raste. Inače dobro podnosi i dugotrajnu sušu, a i duže vlažne periode.

Obavezno ga pri svakom zalivanju prihranjujte nekim od vodorastvorljivih đubriva od marta do avgusta. Svaki treći put možete zaliti čistom vodom

 Kada biljka miruje, svedite zalivanje na minimum i ne prihranjujte gaNapiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: mediteransa biljka, cvetnica, mediteran, leto, sunce