Vrtne biljke i ukrasno drveće za dvorište

Imate ideje za uređenje dvorišta i potrebno vam je ukrasno bilje. Želite ukrasno drveće za dvorište i pitate se koje drvo posaditi u dvorištu za hlad. U rasadniku Floraekspres Beograd ćete pronaći različite vrste ukrasnog vrtnog bilja od kojih će neke sigurno odgovoriti vašim zahtevima i željama, kako po pitanju estetike, tako i po pitanju kvaliteta i cene.


U našoj ponudi su brojne vrste ukrasnih baštenskih biljaka - ukrasno drveće, žbunje, četinari, penjačice, ukrasne trave i žive ograde. 


Ove biljke su, zahvaljujući raznovrsnim cvetovima i bojama, idealan ukras za svaku baštu. Većina njih je jednostavna za gajenje, a neke se mogu gajiti i u saksijama. Kada birate vrtne biljke vodite se svojim ukusom i potrebama, ali vodite računa i o potrebama konkretne vrste, posebno kod ukrasnog drveća za dvorište. Izaberite vrstu kojoj možete da obezbedite neophodne uslove za rast i razvoj. 


Osim izuzetnog izgleda, baštensko ukrasno bilje pružiće vam i druge benefite. Ukoliko se odlučite za četinare, tokom godine ćete uživati u neodoljivom mirisu. Ukrasno drveće će vam obezbediti neophodan hlad i omogućiti da i u toku letnjih meseci vreme provodite u svom vrtu. Praktičnu stranu imaju i žive ograde, uz pomoć kojih možete svoje dvorište i kuću sakriti od pogleda prolaznika i zaštiti od vetrova.