Ruže stablašice

Ruže stablašice

RUŽE STABLAŠICE -spadaju u posebnu grupu ruža. Kalemi se nalaze na visini od 100-120cm. Iznad te visine se pravilnim orezivanjem formira loptasta krošnja. To su princeze među ružama i svojom posebnošću i lepotom dominiraju prostorom na kojem su posađene pa se sade kao samostalni soliteri ili u posude  na terase, ispred ulaza i sl., a takođe od njih možemo formirati prekrasne drvorede. SAVET: obavezno je orezivanje u proleće. Kalem koji se nalazi na vrhu stabla može se sačuvati od izmrzavanja umotavanjem u jutu. Sve izbojke koji se pojave na stablu ispod krošnje treba ukloniti.Visina 100-120 cm.

Prodajemo različite vrste ruža stablašica, uključujući klasične, mirisne i padajuće ruže. Klasične ruže stablašice su prepoznatljive po svojoj eleganciji i snažnim stabljikama. Mirisne ruže stablašice donose ne samo vizuelnu lepotu, već i predivne mirisne arome koje će obogatiti svaku baštu. Padajuće ruže stablašice karakterišu grane koje se elegantno savijaju prema zemlji, pružajući jedinstven estetski doživljaj.

Sadnice ruže stablašice možete kupiti online preko našeg sajta ili doći direktno u naš rasadnik. Isporuka se vrši kurirskom službom, a plaćanje pouzećem. Nudimo akcijske cene sa popustom za ruže stablašice.

Prikaži:
Sortiraj :
Ruža  Rapsodija -20% Na stanju

Ruža Rapsodija

To su princeze među ružama koje svojom lepotom dominiraju prostorom na kojem su posađene. Idealne za..

1,190 din 952 din Cena je izražena sa PDV-om. 952 din

Ruža Stablašica Crveno Bela -20%

Ruža Stablašica Crveno Bela

Ovo je dvobojna ruža stablašica formirana od dve polegle sorte, bele i crvene. Prečnici cvetova s..

1,190 din 952 din Cena je izražena sa PDV-om. 952 din

Ruža Stablašica Plava -20%

Ruža Stablašica Plava

Stablašica padajuće forme. Grane koje se povijaju prema dole načičkane su mnogobrojnim plavim, miris..

1,190 din 952 din Cena je izražena sa PDV-om. 952 din


Kako izabrati ruže stablašice i kako ih negovati

Izbor ruže stablašice zahteva obzir prema različitim faktorima, uključujući zdravstveno stanje biljke, veličinu, boju i miris cveta, kao i otpornost na bolesti i klimatske uslove u kojima će biti posađena. Osim estetskog aspekta, odabir bi trebao da uzme u obzir i praktičnost, uključujući veličinu i oblik biljke, kao i učestalost cvetanja.

Adekvatna nega ruža stablašica uključuje redovno zalivanje, đubrenje, orezivanje, zimsku zaštitu i prevenciju bolesti. Pravilno zalivanje i đubrenje, kao i strateško orezivanje u ranom proleću, ključni su za očuvanje zdravlja i lepote biljke. Zaštita i održavanje ruža stablašica tokom zime su ključni za njihovu vitalnost. To uključuje zaštitu korena i stabljike dodavanjem sloja organske materije i upotrebom jute, lagano orezivanje, zalivanje i dodatnu zaštitu za ruže u saksijama. Posebnu pažnju treba posvetiti prevenciji zimskih bolesti i održavanju optimalnih uslova za preživljavanje biljaka tokom hladnih meseci.