-26%

Lala Angelika

  • Šifra proizvoda: 2880
  • Latinski naziv: Tulip Angelique
  • Dostupnost: Na stanju
  • 229 din
  • 169 din
  • Cena je izražena sa PDV-om.
Karakteristike
OpisKada su u punom cvetu, čini se da su ove božur lale delo slikara impresioniste. Impresivna boja cveta i mnogo duplih cvetova neizostavno privlači pažnju.
Visina (cm)45cm
Staništesunce/polusenka
Bojaroze
Mirisnane
Vreme cvetanjaapril-maj
Rezani cvetda
Prezimljava (°C)da
Br. komada u pakovanju4 lukovice

Lala Angelika

Lala Angelika

Kada su u punom cvetu, čini se da su ove božur lale delo slikara impresioniste. Impresivna boja cveta i mnogo duplih cvetova neizostavno privlači pažnju.

Da bi cvetale u proleće, lukovice lala morate posaditi u jesen, od kraja septembra do prvih mrazeva. U zemlji lukovice moraju proći kroz hladnu, vlažnu i tamnu fazu u jesenjim i zimskim mesecima da bi se ukorenile i formirale pupoljak. Do sadnje lukovice čuvajte na prohladnom, tamnom i suvom mestu. Sadite ih u plodnim i oceditom zemljištu, na osunčanom mestu, na dubini 2 - 3 puta većoj od visine lukovice. Razmak sadnje neka bude 10 -20 cm. Izbegavajte da dodajete pregoreli stajnjak, već koristite supstrate za sadnju cvetnica ili kompost. Nakon sadnje zalijte. U toku jesenjih i zimskih meseci u zemljištu ima dosta vlage , pa nije neophodno dodatno zalivanje. Sa prihranom počnite kada se pojave listovi. Zavisno od sorte lale cvetaju od aprila do juna, a dostižu visinu 25-60 cm. Rane sorte cvetaju od marta.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: lala, dupli cvet, sadnja, lukovica, korpa za sadnju, dupli cvet, božur lala