Kolekcija Duplih Begonija

  • Šifra proizvoda: 2502
  • Latinski naziv: Begonia mix
  • Dostupnost: Na stanju
  • PRODATO!
Karakteristike
OpisBegonije su letnje cvetnice za žardinjere ili saksije. Vole istočne položaje bez direktnog sunca i jakih udara vetra i kiše. Gomolje sadite u martu, aprilu u zatvorenom prostoru u supstrat sa malo peska tako da ulegnuti deo bude okrenut na gore i u ravni sa zemljom. Početkom maja ih iznesite. U toku cvetanja važna je redovna prihrana. Na jesen prestanite sa zalivanjem i nakon sasušivanja nadzemnog dela, gomolj izvadite i čuvajte na tamnom, hladnom (oko 10 stepeni) i suvom mestu. Ukoliko vam je lakše možete da ne vadite gomolje već da čuvate zajedno sve sa saksijom na prohladnom i suvom mestu. Celog leta do kasno u jesen uživajte u cvetovima begonija. Krupni cvetovi ispuniće vaše saksije i žardinjere ukoliko biljke stavite u polusenku i na svakih dve nedelje prihranite prihranom za cvetanje.
Visina (cm)20-25cm
StaništeSenka / Polusenka
Bojaroza+bela-narandžasta+žuta
MirisnaNe
Vreme cvetanjaMaj - oktobar
Rezani cvetNe
ZimzelenaNe
Br. komada u pakovanju1+1+1+1 lukovica

Kolekcija Duplih Begonija

Begonije su letnje cvetnice za žardinjere ili saksije. Vole istočne položaje bez direktnog sunca i jakih udara vetra i kiše. Gomolje sadite u martu, aprilu u zatvorenom prostoru u supstrat sa malo peska tako da ulegnuti deo bude okrenut na gore i u ravni sa zemljom. Početkom maja ih iznesite. U toku cvetanja važna je redovna prihrana. Na jesen prestanite sa zalivanjem i nakon sasušivanja nadzemnog dela, gomolj izvadite i čuvajte na tamnom, hladnom (oko 10 stepeni) i suvom mestu. Ukoliko vam je lakše možete da ne vadite gomolje već da čuvate zajedno sve sa saksijom na prohladnom i suvom mestu.

Duple begonije su najpopularnije. Vole senku i polusenku i sadite ih u saksijama, a najbolje su od terakote. Redovno prihranjujte da bi vam cvetale do okrobra.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: duple begonije, lukovice, kolekcija, sadnja, žardinjere, proleće