Kana Šampion

  • Šifra proizvoda: 20274
  • Latinski naziv: Canna Champion
  • Dostupnost: Na stanju
  • 209 din
  • Cena je izražena sa PDV-om.
Karakteristike
OpisKane su višegodišnje letnje cvetnice. Rizomi kane su osetljivi na hladnoću. Sadnja počinje tek kada se zemlja ugreje –tj. temperatura ne spušta ispod 15°C.Obezbedite im sunčano mesto, plodno zemljište i obilno zalivanje. Sade se na dubini od 10cm sa razmakom od 40cm. Nakon precvetavanja u jesen, biljka se vadi iz zemlje, nadzemni deo se saseca do visine od 20cm i rizomi se čuvaju do proleća na prohlanom i tamnom mestu. Neki varijeteti se mogu gajiti u saksijama.
Visina (cm)80- 100 cm
StaništeSunce / Polusenka
BojaRoze
MirisnaNe
Vreme cvetanjaJun-Okt
Rezani cvetDa
Prezimljava (°C)Ne
Br. komada u pakovanju1 lukovica
Pakovanje1 pak

Kana Šampion

Kane su višegodišnje letnje cvetnice.  Rizomi kane su osetljivi na hladnoću. Sadnja počinje tek kada se zemlja ugreje –tj. temperatura ne spušta ispod 15°C.

Ukoliko želite možete rizome posaditi ranije, u saksije, u martu mesecu i držati u zaštićene prostorije.Povremeno zalitei. Takve biljke se presađuju u baštu kada otopli. (april – maj).

Obezbedite im sunčano mesto, plodno zemljište i obilno zalivanje. Sade se na dubini od 10cm sa razmakom od 40cm. Nakon precvetavanja u jesen, biljka se vadi iz zemlje, nadzemni deo se saseca do visine od 20cm i rizomi se čuvaju do proleća na prohlanom i tamnom mestu. Neki varijeteti se mogu gajiti u saksijama.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: rizom, kana, letnji cvet, rezani cvet, buket, prolećna sadnja