Karakteristike
OpisVrhunska sorta lale koja kasnije cveta, od kraja aprila tokom maja meseca. Ljubičaste latice sa žutom ivicom koja kako cvet sazreva prelazi u belu boju. Lepo se kombinuje sa drugim ljubičastim ili tamnim lalama ( Lala Kraljica noći, Lala Abigejl, Lala Purpurni Princ...)
Visina (cm)40 cm
StaništeSunce / Polusenka
BojaLjubičasta / Žuta
MirisnaNe
Vreme cvetanjaApril / Maj
Rezani cvetDa
Prezimljava (°C)Da
ZimzelenaNe
Br. komada u pakovanju5 lukovica
PakovanjePakovanje od 5 lukovica

Lala Atlantis

Vrhunska sorta lale koja kasnije cveta, od kraja aprila tokom maja meseca. Ljubičaste latice sa žutom ivicom koja kako cvet sazreva prelazi u belu boju. Lepo se kombinuje sa drugim ljubičastim ili tamnim lalama ( Lala Kraljica noći, Lala Abigejl, Lala Purpurni Princ...)

Da bi cvetale u proleće, lukovice lala morate posaditi u jesen, od kraja septembra do prvih mrazeva. U zemlji lukovice moraju proći kroz hladnu, vlažnu i tamnu fazu u jesenjim i zimskim mesecima da bi se ukorenile i formirale pupoljak. Do sadnje lukovice čuvajte na prohladnom, tamnom i suvom mestu. Sadite ih u plodnim i oceditom zemljištu, na osunčanom mestu, na dubini 2 - 3 puta većoj od visine lukovice. Razmak sadnje neka bude 10 -20 cm. Izbegavajte da dodajete pregoreli stajnjak, već koristite supstrate za sadnju cvetnica ili kompost. Nakon sadnje zalijte. U toku jesenjih i zimskih meseci u zemljištu ima dosta vlage , pa nije neophodno dodatno zalivanje. Sa prihranom počnite kada se pojave listovi. Zavisno od sorte lale cvetaju od aprila do juna, a dostižu visinu 25-60 cm. Rane sorte cvetaju od marta.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Lala Atlantis

  • Šifra proizvoda: 2126
  • Latinski naziv: Tulip Atlantis
  • Dostupnost: Na stanju
  • 199.00 din

Oznake: tulip atlantis, lala, jesenja sadnja, prolećni cvet, buket, bašta, korpa za sadnju