Black friday 27,28,29. novembar. TRI DANA SNIŽENJA!
-40%

Lala Losos

  • Šifra proizvoda: 2124
  • Latinski naziv: Tulip Salmon
  • Dostupnost: Na stanju
Akcija ističe za:
  • PRODATO!
Karakteristike
OpisOva bujna lala ima meke, rumene losos latice sa bledo roze ivicama. Veoma krupan cvet na dugoj i čvrstoj dršci koja je otporna na vetar i kišu. Cvetni detalji sa ovom lalom su veoma privlačni i dugotrajni.
Visina (cm)50 cm
StaništeSunce / Polusenka
BojaRoze
MirisnaNe
Vreme cvetanjaApril / Maj
Rezani cvetDa
Prezimljava (°C)Da
ZimzelenaNe
Br. komada u pakovanju5 lukovica
Visina u trenutku isporuke (cm)April / Maj

Lala Losos

Ova bujna lala ima meke, rumene losos latice sa bledo roze ivicama. Veoma krupan cvet na dugoj i čvrstoj dršci koja je otporna na vetar i kišu. Cvetni detalji sa ovom lalom su veoma privlačni i dugotrajni.

Da bi cvetale u proleće, lukovice lala morate posaditi u jesen, od kraja septembra do prvih mrazeva. U zemlji lukovice moraju proći kroz hladnu, vlažnu i tamnu fazu u jesenjim i zimskim mesecima da bi se ukorenile i formirale pupoljak. Do sadnje lukovice čuvajte na prohladnom, tamnom i suvom mestu. Sadite ih u plodnim i oceditom zemljištu, na osunčanom mestu, na dubini 2 - 3 puta većoj od visine lukovice. Razmak sadnje neka bude 10 -20 cm. Izbegavajte da dodajete pregoreli stajnjak, već koristite supstrate za sadnju cvetnica ili kompost. Nakon sadnje zalijte. U toku jesenjih i zimskih meseci u zemljištu ima dosta vlage , pa nije neophodno dodatno zalivanje. Sa prihranom počnite kada se pojave listovi. Zavisno od sorte lale cvetaju od aprila do juna, a dostižu visinu 25-60 cm. Rane sorte cvetaju od marta.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: lala, jesen, prolećni cvet, bašta, buket, tulip salmon, lukovica