Karakteristike
OpisKao I sve papagaj lale I ova cveta u kasno proleće stvarajući neverovatnu harmoniju sa drugim kasnocvetajućim lukovicama. Odlična kao rezan cvet.Da bi cvetale u proleće, lukovice lala morate posaditi u jesen, od kraja septembra do prvih mrazeva. U zemlji lukovice moraju proći kroz hladnu, vlažnu i tamnu fazu u jesenjim i zimskim mesecima da bi se ukorenile i formirale pupoljak. Do sadnje lukovice čuvajte na prohladnom, tamnom i suvom mestu. Sadite ih u plodnim i oceditom zemljištu, na osunčanom mestu, na dubini 2 - 3 puta većoj od visine lukovice. Razmak sadnje neka bude 10 -20 cm. Izbegavajte da dodajete pregoreli stajnjak, već koristite supstrate za sadnju cvetnica ili kompost. Nakon sadnje zalijte. U toku jesenjih i zimskih meseci u zemljištu ima dosta vlage , pa nije neophodno dodatno zalivanje. Sa prihranom počnite kada se pojave listovi. Zavisno od sorte lale cvetaju od aprila do juna, a dostižu visinu 25-60 cm. Rane sorte cvetaju od marta.
Opseg visine (cm)40 cm - 50 cm
StaništeSunce / Polusenka
Vreme cvetanjaApril / Maj
Rezani cvetDa
Prezimljava (°C)da
ZimzelenaNe
Br. komada u pakovanju4 lukovice

Lala Beli Papagaj

Kao I sve papagaj lale I ova cveta u kasno proleće stvarajući neverovatnu harmoniju sa drugim kasnocvetajućim lukovicama. Odlična kao rezan cvet.

Da bi cvetale u proleće, lukovice lala morate posaditi u jesen, od kraja septembra do prvih mrazeva. U zemlji lukovice moraju proći kroz hladnu, vlažnu i tamnu fazu u jesenjim i zimskim mesecima da bi se ukorenile i formirale pupoljak. Do sadnje lukovice čuvajte na prohladnom, tamnom i suvom mestu. Sadite ih u plodnim i oceditom zemljištu, na osunčanom mestu, na dubini 2 - 3 puta većoj od visine lukovice. Razmak sadnje neka bude 10 -20 cm. Izbegavajte da dodajete pregoreli stajnjak, već koristite supstrate za sadnju cvetnica ili kompost. Nakon sadnje zalijte. U toku jesenjih i zimskih meseci u zemljištu ima dosta vlage , pa nije neophodno dodatno zalivanje. Sa prihranom počnite kada se pojave listovi. Zavisno od sorte lale cvetaju od aprila do juna, a dostižu visinu 25-60 cm. Rane sorte cvetaju od marta.

Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Lala Beli Papagaj

  • Šifra proizvoda: 2959
  • Latinski naziv: Tulip W. Parrot
  • Dostupnost: Na stanju
  • PRODATO!

Oznake: lala, lukovica, bokor, sadnja, kolekcija, čipkasta, sadnja, jesen, papagaj