Dalija Sezan

  • Šifra proizvoda: 2987
  • Latinski naziv: Dahlia Gllery Sezanne
  • Dostupnost: Na stanju
  • PRODATO!
Karakteristike
OpisDalije su višegodišnje biljke obilnog i dugog perioda cvetanja do prvih mrazeva. Sade se na proleće i to u dobro drenirano i plodno zemljište. Obezbedite im topla i suncu izložena mesta. Tokom oktobra biljke se vade iz zemlje a gomolji se čuvaju na suvom, sunčanom i prohladnom mestu do proleća.Spada u grupu nižih dalija koja se retko viđa u našim baštama. Sadite ih u prvim redovima cvetne leje ili formirajte mini cvetnu ogradu od njih. Veoma du dekorativne i cvetaju celo leto. Pogodna za saksije i bordure. Dalija Sezan je kompaktne forme sa upečatljivim žutim cvetovima koji se neumorno pojavljuju celo leto.
Visina (cm)3 cm- 40 cm
StaništeSunce
BojaŽuta
MirisnaNe
Vreme cvetanjaJul / Avgust / Septembar / Oktobar / Novembar
Rezani cvetDa
Prezimljava (°C)ne
ZimzelenaNe
Br. komada u pakovanju1 lukovica
Pakovanje1 lukovica

Dalija Sezan

Dalije su višegodišnje biljke obilnog i dugog perioda cvetanja do prvih mrazeva. Sade se na proleće i to u dobro drenirano i plodno zemljište. Obezbedite im topla i suncu izložena mesta. Tokom oktobra biljke se vade iz zemlje a gomolji se čuvaju na suvom, sunčanom i prohladnom mestu do proleća.

Spada u grupu nižih dalija koja se retko viđa u našim baštama. Sadite ih u prvim redovima cvetne leje ili formirajte mini cvetnu ogradu od njih. Veoma du dekorativne i cvetaju celo leto. Pogodna za saksije i bordure.  Dalija Sezan je kompaktne forme sa upečatljivim žutim cvetovima koji se neumorno pojavljuju celo leto.


Napiši komentar

    Ne svidja mi se           Svidja mi se

Oznake: prolecna lukovica, krupan cvet, tanjir dalija